Με επιτυχία στέφθηκε το 31ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ε.Ζ.Ε. στις Σέρρες

By   08/10/2016

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 31ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (Ε.Ζ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του SIRIS HOTEL.

Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται το Συνέδριο στην πόλη των Σερρών από την ίδρυση της Ε.Ζ.Ε. ενώ η πρώτη ήταν το 2ο Συνέδριο της ιστορίας της Ε.Ζ.Ε. το 1982 το οποίο και είχε υλοποιήσει ο αείμνηστος Ιωάννης Λωρίδας Γεωπόνος Ειδικός Ζωοτέχνης Διευθυντής Διεύθυνσης Γεωργίας Σερρών.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκτός της Διοίκησης της Ε.Ζ.Ε. και των Μελών της, ο Πρόεδρος κος Μέγκλας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών που ήταν και ο αρωγός της προσπάθειας του κ. Λωρίδα (Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου) και της Ε.Ζ.Ε., ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κος Μωυσιάδης, ο Ειδικός Εντεταλμένος σε θέματα κτηνοτροφίας κος Σπυρόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Σερρών και υπεύθυνος επί των αγροτικών θεμάτων κος Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος του  ΓΕΩΤΕΕ κος Μάμαλης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου έλαβαν μέρος η επιστημονική κοινότητα της ζωικής παραγωγής, με Ακαδημαϊκούς, Ερευνητές, Ειδικούς Ζωοτέχνες και φοιτητές, από όλη τη χώρα.

Η εναρκτήρια ημέρα και το σύνολο του Συνεδρίου συντονίστηκαν από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ Αθανάσιο Λωρίδα, ο οποίος τόνισε το ρόλο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας και τη σημασία του Συνεδρίου για τον επανασχεδιασμό της Κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, με έμφαση στη σύνδεση των επιστημονικών πειραμάτων και αποτελεσμάτων με την καθημερινότητα του Έλληνα κτηνοτρόφου.

Το Συνέδριο περιελάμβανε 38 εξειδικευμένες επιστημονικές εισηγήσεις με βάση την εκτροφή των κτηνοτροφικών ζώων, τη γενετική βελτίωση, την αναπαραγωγή, την ευζωία και τη διατροφή τους, με πολλά σημαντικά αποτελέσματα και συμπεράσματα.

Επίσης διοργανώθηκαν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με εκδρομές στην Αμφίπολη και την Κερκίνη, γεύματα, χοροί κ.α.

Το Συνέδριο έληξε με τον κ. Αθανάσιο Λωρίδα να ευχαριστεί την Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία που τον εμπιστεύθηκε στην οργάνωση του Συνεδρίου, το Επιμελητήριο Σερρών που τον βοήθησε με το μέγιστο δυνατό τρόπο, τους χορηγούς για τη συνδρομή τους οικονομική ή άλλη, όλους όσους συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και όλους τους εισηγητές καθώς και το συνεδριακό κέντρο για την φιλοξενία του.

20161005_120105

Στο Μουσείο της Αμφίπολης

20161005_194618

1η ημέρα

20161006_122358

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου

20161007_132822

ο κος Αθανάσιος Λωρίδας Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 31ου Συνεδρίου Ε.Ζ.Ε. δέχεται τα συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Ε.Ζ.Ε. Καθηγητή του Γ.Π.Α. κ. Γεώργιο Ζέρβα για την άρτια οργάνωση του Συνεδρίου.

eze3_F3430

Έναρξη του 31ου Συνεδρίου της Ε.Ζ.Ε. από τον κ. Αθανάσιο Λωρίδα Γεωπόνο Ειδικό Ζωοτέχνη.